Od svoga osnivanja 2006. godine Udruga Radost obavljala je aktivnosti okupljanja roditelja i djece teškoćama u razvoju, ali i ostalih osoba sa invaliditetom. Udruga se od samog osnutka podjednako brine o svojim članovima bilo muškog ili ženskog spola, a djeluje u prostorima koji su prilagođeni i pristupačni za osobe sa invaliditetom. Okupljanje je bilo organizirano u obliku kreativnih radionica, informatičke, dramske radionice, te  radionice usvajanja vještina za samostalni život. Osim spomenutih aktivnosti udruga je pripremala i dobrotvorne izložbe i radove svojih članova, te je nastojala dati svoj doprinos u svim važnijim događanjima u gradu Ogulinu.

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba sa invaliditetom „RADOST“ bavila se organiziranjem raznih dobrotvornih aukcija, izložbe i druge humanitarne aktivnosti, pružanja stručne pomoći članovima udruge, informiranja potrebitih članova kroz razgovore i radionice, a nastojala se razviti i suradnja s nadležnim državnim tijelima, institucijama i drugim pravnim osobama.  Paralelno smo razvijali i gradili odnose sa srodnim i svim ostalim udrugama ne samo na našem području, već diljem zemlje. Navedeni projekti donijeli su višestruke koristi ne samo članovima Udruge, već i čitavoj lokalnoj zajednici. Vrijedan i predan rad, što je rezultiralo boljim razumijevanjem i podrškom sugrađana za poteškoće i životne nedaće sa kojima se svakodnevno susreću naši članovi, prepoznati su od strane predstavnika lokalne i županijske vlasti. Redovito se javljamo i dalje na sve raspisane javne pozive i natječaje za donacije. Udruga doprinosi promicanju načela dobrog upravljanja i suradnje sa civilnim društvom. Udruga“ Radost“ u svoj rad uključuje više dionika društva: korisnike, građanstvo, volontere, djecu, institucije, lokalnu, regionalnu i državnu samoupravu. Radilo se na jačanje vidljivosti Udruge kroz održavanje web stranice-  modernizirali smo  Web stranicu i otvorili facebook profil za lakšu komunikaciju sa članovima, izrada promotivnog letka udruge, radijske emisije, novinski članci i konferencije za medije

Daljnje osposobljavanje Udruge da djeluje u skladu sa svojom misijom, vizijom i vrijednostima, stabilizacija te osiguravanje održivosti, zadaće su koje se mogu ispuniti stalnim učenjem kroz dijalog,suradnju i partnerstvo. U tom ćemo smislu usmjeriti svoja nastojanja, na svim razinama.

Play Video

Ova web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) kako bismo Vam omogućili najbolje iskustvo korištenja. Kliknite na 'Prihvaćam' ako prihvaćate upotrebu kolačića i želite nastaviti koristiti ovu web stranicu.